Naszym celem jest dobra zabawa połączona z edukacją i gotowaniem. Dzieci na naszych zajęciach uczą się poprzez zabawę, wspólne gotowanie.

Dysponujemy mobilną kuchnią więc możemy gotować z dziećmi w sali, dbając oczywiście o ich bezpieczeństwo.

Korzystamy z naturalnych, nieprzetworzonych produktów. Gotujemy sezonowo i regionalnie, dlatego też nasza oferta warsztatowa zmienia się wraz z porami roku.

Proponowane tematy warsztatów:

Listopad

1. Jesienne warzywa. Dynia i jej przetwory.

Zajęcia dzielą się na dwie części. Krótka pogadanka, a potem wspólne gotowanie.

Np. robimy wspólnie dyniowe frytki, przetwory z jesiennych owoców.

2. Kiszonki

Wspólnie kisimy kapustę i inne warzywa sezonowe.

Grudzień

1. Pieczenie pierniczków. Dekorowanie naturalnym lukrem i posypką.

 

Inna tematyka:

1. Jak dbać o formę?

Rozmawiamy o tym jak zdrowo się odżywiać. Robimy wspólnie batony energetyczne, naturalne napoje izotoniczne, koktajle energetyczne. Wszystko na bazie naturalnych składników.

2. Drugie śniadanie.

Pogadanka na temat, dlaczego warto jeść śniadanie. Wspólne przygotowywanie proponowanych przykładów drugiego śniadania.

Tematy również uzgadniamy indywidualnie zgodnie z potrzebami danej placówki.